Wat is een SSL certificaat en waarom is het belangrijk?

SSL is een afkorting voor Secure Socket Layer

Een SSL certificaat zorgt voor een betere beveiliging van gegevens tussen de server (waar jouw website op staat) en een internet browser zoals Chrome, Mozilla Firefox of Internet Explorer.

Wat is een SSL certificaat en waarom is het belangrijk?

Veilige RBorne websites!

 

SSL certificaten koppelen een beveiligde sleutel aan de connectie van een website waardoor gegevens live geëncodeerd worden en deze veilig door bezoekers ingevoerd kunnen worden zonder tussenkomst van externe systemen of hackers die deze waardevolle (persoons)gegevens willen onderscheppen.

Met behulp van een SSL certificaat kunnen onder andere login- en betalingsgegevens zoals wachtwoorden, creditcardnummers en andere persoonsgegevens veilig gebruikt worden. Elke website waar bezoekers hun gegevens achter kunnen laten met behulp van bijvoorbeeld een formulier zouden dus een SSL certificaat moeten bevatten.

 

 

SSL certificaat aanvragen en installeren

Als RBorne klant hoef je geen SSL certificaat aan te vragen of te installeren. De RBorne crew zorgt voor een veilige vlucht en laat geen website de lucht in gaan zonder SSL certificaat. Het aanvragen en installeren van een SSL certificaat behoort tot onze vaste dienstverlening.

De voordelen van een SSL certificaat

We hebben eerder in dit artikel al kort omschreven wat een SSL certificaat is en hoe je daar persoonsgegevens op je website me kunt beveiligen. In het kort zijn dit de drie grootste voordelen van een SSL certificaat:

  1. Beveliging van persoonsgegevens
  2. Vertrouwen van website bezoekers
  3. Google ranking factor

Je leest het goed. Een SSL certificaat kan een gunstige invloed hebben op je Google vindbaarheid. Google heeft al in 2015 aangekondigd dat websites met een SSL certificaat voorrang krijgen in de zoekresultaten ten opzichte van niet beveiligde websites. Daar kunnen we ons bij RBorne uitstekend in vinden!

Heb je nog vragen over het SSL certificaat?

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over het SSL certificaat? Aarzel dan niet en neem contact op met onze luchtverkeersleiding. Ze helpen je graag!

Meer op de radar

RB-Media lanceert RBorne!

Het team achter RBorne is het team van RB-Media: een internetbureau...

Lees het bericht

Top kwaliteit hosting voor jouw RBorne website!

De hosting van je website is bij RBorne in goede handen. In samenwe...

Lees het bericht

Nieuwe website voor Ferna Services

Voor Ferna Services leverde RBorne een splinternieuwe website op. E...

Lees het bericht
Margo

Ready for
take-off?

De RBorne crew staat voor je klaar!

Margo
Floormanager
076-2047070 Neem contact met ons op!