Wat betekent conversie op een website?

De letterlijke betekenis van conversie is omzetting

Conversie op een website betekent het behalen van een vastgesteld doel. Je stelt bijvoorbeeld van te voren vast dat het doel van je website is om bezoekers een checklist te laten downloaden door hun e-mail adres achter te laten. Op het moment dat een bezoeker dit doet, spreken we van een behaald conversiedoel.

Wat is conversie op een website?

Conversie in cijfers

Conversie binnen een website wordt meestal uitgedrukt in cijfers. Het conversie cijfer wordt vaak in een percentage aangegeven. Bijvoorbeeld: “We hebben met het downloaden van de cheklist een conversie van 2% behaald de afgelopen maand”. In dit geval betekent het dat 2 op de 100 bezoekers de checklist heeft gedownload. Nog concreter betekent dit dus dat we 100 bezoekers op de website krijgen en dat 2 daarvan de checklist hebben gedownload en hun e-mail adres hebben achtergelaten.

Conversie voorbeelden binnen een website

Zoals jullie hier boven al hebben kunnen lezen is het downloaden van een checklist een mooi voorbeeld van een conversie binnen een website. Vaak wordt gedacht dat enkel het aankopen van een product op een website conversie betekent. Dat is echter niet het geval. We tonen je graag nog enkele voorbeelden van conversie binnen een website:

  • De leestijd van een blogartikel
  • Het kopen van een product of dienst
  • Het inschrijven voor de nieuwsbrief
  • Het contact opnemen via e-mail of telefoon
  • Een bepaald aantal pagina's op de website bekijken
  • Een specifieke belangrijke pagina op een website bekijken

Meten is weten!

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er aardig wat conversiedoelen te bedenken, ook voor jouw website! Daarnaast kunnen we conversie direct vertalen naar cijfers en conversie daarmee goed meten met verschillende tools. Een mooi voorbeeld daarvan is Google Analytics. De online marketing crew van RBorne helpt je graag bij het uitwerken, instellen en meetbaar maken van de belangrijkste conversiedoelen binnen jouw website.

Heb je nog vragen over conversie?

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over conversie binnen jouw website? Aarzel dan niet en neem contact op met onze luchtverkeersleiding. Ze helpen je graag!

Meer op de radar

RB-Media lanceert RBorne!

Het team achter RBorne is het team van RB-Media: een internetbureau...

Lees het bericht

RBorne nieuwe sponsor van voetbalclub RBC Roosendaal

RBorne mag zich sinds kort trotse sponsor van voetbalclub RBC uit R...

Lees het bericht

Waarom Mind for Marketing voor RBorne koos!

Bij het RBorne concept van RB-Media hebben we een duidelijke visie ...

Lees het bericht
Margo

Ready for
take-off?

De RBorne crew staat voor je klaar!

Margo
Floormanager
076-2047070 Neem contact met ons op!